LinkedIn

TransportverzekeringTransportschade... en dan?

Wesseling Logistics werkt met goed opgeleide mensen en modern materiaal, waardoor de kans op schade zo klein mogelijk wordt gehouden. Toch willen wij onze klanten zo goed mogelijk informeren over het wettelijk kader waarbinnen schade die veroorzaakt wordt door de vervoerder of transporteur wordt afgewikkeld.

1. Vervoer binnen Nederland:

Voor vervoer dat uitsluitend binnen Nederland plaatsvindt worden de AVC-condities gehanteerd. AVC staat voor Algemene Vervoerscondities. De aansprakelijkheid van de vervoerder is hier bepaald op € 3,40 per kilogram vervoerd gewicht.

2. Grensoverschrijdend vervoer (binnen Europa):

Voor grensoverschrijdend vervoer binnen Europa is het CMR-verdrag van toepassing. Ook dit verdrag gaat uit van een vergoeding per kilogram vervoerd gewicht. De vergoeding is 8,33 SDR. Een SDR fluctueert en is afhankelijk van meerdere factoren. Momenteel schommelt de koers rond de € 9,50 / € 10,00 per kilogram vervoerd gewicht. Op de website van het IMF kunt u de SDR-koers terug vinden.

Wat te doen met het verschil tussen waarde en schadevergoeding?

Als u vaststelt dat er een verschil kan ontstaan tussen de waarde van uw goederen en de voorziene schadevergoeding, dan kunt u kiezen voor een goederentransportverzekering. Er zijn twee mogelijkheden:

  1. De doorlopende goederentransportverzekering
    Deze verzekering wordt afgesloten op basis van uw transportomzet per jaar. U sluit de verzekering eenmalig af en vervolgens is elk transport dat jaar verzekerd. Deze verzekering is ideaal als u regelmatig gebruik maakt van goederenvervoer.
  2. De aflopende transportverzekering
    Met deze variant kunt u een verzekering afsluiten voor één specifiek transport waarbij de waarde van de goederen die worden vervoerd bepalend is. Laat u zelden goederen vervoeren, dan zal deze verzekering waarschijnlijk het best bij u passen.
     


Hebt u vragen over een passende Transportverzekering?
Wij helpen u graag verder: info@wesseling-transport.nl of +31(0)252 240000

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+31(0)252 24 00 00

Wij staan klaar
om u te helpen